Een doorlopend krediet staat geregistreerd. Met zo’n krediet kun je tot aan een afgesproken limiet geld opnemen. Je bepaalt zelf hoeveel. Elke maand betaal je rente over het bedrag dat je hebt opgenomen en je lost af. Afgeloste bedragen kun je weer opnemen.

Registratie van doorlopend krediet

Je hebt met je kredietaanbieder een overeenkomst waarin alle afspraken over het krediet staan. Zoals het kredietbedrag, hoeveel je aflost en de kosten. Heb je een doorlopend krediet van meer dan € 250? Dan staat die geregistreerd.

Periode van registratie

Een doorlopend krediet heeft geen einddatum. Zolang je dus een overeenkomst hebt met je kredietaanbieder, is die bekend bij ons. Zeg je de overeenkomst op en heb je je krediet helemaal terugbetaald? Dan laat de kredietaanbieder ons weten dat jullie de overeenkomst hebben beëindigd. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

Registratie betalingsachterstand

Loop je achter met de terugbetaling? Dan wil je kredietaanbieder dat je alsnog zo snel mogelijk betaalt. Doe je dat niet? Dan laten ze dat ons na 2 tot 4 maanden weten. Wanneer precies is afhankelijk van wat er in de kredietovereenkomst staat.

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet aanvragen met een registratie

Je kredietaanbieder geeft je doorlopend krediet door zodat andere kredietaanbieders dat zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Mede met die gegevens beslissen ze of een nieuw krediet bij je past.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.