Met een creditcard met gespreide betaling betaal je elke maand een deel terug van wat je hebt gekocht. Dat hoef je dus niet in 1 keer te doen. Je spreekt met de creditcardmaatschappij af tot welk bedrag je aankopen mag doen. Is dat bedrag meer dan € 250? Dan is dat bekend bij ons.

Registratie van een creditcard

Over het gebruik van de creditcard heb je afspraken gemaakt met een creditcardmaatschappij. Die afspraken staan in een kredietovereenkomst. Daarin staat onder andere het kredietbedrag en de kosten. Is jouw kredietbedrag hoger dan € 250? Dan staat die geregistreerd.

Periode van registratie

Zolang je een overeenkomst hebt met de creditcardmaatschappij, is die bekend bij ons. Zeg je de overeenkomst op en heb je je kredietlimiet terugbetaald? Dan laat de creditcardmaatschappij ons weten dat jullie de overeenkomst hebben beëindigd. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

 

Registratie betalingsachterstand

Loop je achter met de terugbetaling? Dan wil je creditcardmaatschappij dat je dit zo snel mogelijk in orde maakt. Doe je dat niet? Dan laten ze dat ons na 2 tot 4 maanden weten. Wanneer precies is afhankelijk van wat er in de overeenkomst met je creditcardmaatschappij staat.

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet aanvragen met een registratie

Je creditcardmaatschappij geeft je creditcard door zodat andere kredietaanbieders die zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Mede met die gegevens beslissen ze of een nieuw krediet bij je past.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.