Je BKR-registratie verwijderen of aanpassen

Ben je het niet eens met je kredietregistratie en wil je ‘m laten aanpassen? Neem dan als eerste contact op met je kredietaanbieder. Hij kan nagaan of je registratie overeenkomt met je krediet en de registratie aanpassen als er iets niet klopt. Goed om te weten: Het komt niet vaak voor dat een kredietaanbieder een registratie daadwerkelijk aanpast. In uitzonderlijke individuele gevallen kan een kredietaanbieder besluiten om een registratie (gedeeltelijk) te verwijderen.

Kom je er niet uit met je kredietaanbieder?

Zijn jij en je kredietaanbieder het niet eens over je registratie en komen jullie er samen niet uit? Dan kun je gratis je klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Stappenplan aanpassen of verwijderen registratie door kredietaanbieder

Heb je je gegevens bij ons opgevraagd en ben je het niet eens met je registratie? Is er iets misgegaan met je registratie? Of is je registratie wel terecht, maar zijn de gevolgen daarvan onevenredig groot? Dan kun je nagaan of je registratie aangepast of verwijderd kan worden. Waar moet je beginnen? Dit stappenplan helpt je op weg.

Stap 1 Neem contact op met je kredietaanbieder
Neem contact op met de kredietaanbieder bij wie je het krediet hebt afgesloten. Je kredietaanbieder heeft je kredietovereenkomst bij ons geregistreerd en kan als enige deze gegevens ook weer (laten) aanpassen. Stuur een verzoek met een duidelijke toelichting om je registratie aan te laten passen naar je kredietaanbieder. Hierin geef je aan:

  • Om welke kredietovereenkomst het gaat.
  • Waarom je het niet eens bent met deze registratie.
  • Wat de gevolgen van de registratie zijn op je situatie.
  • Voeg nuttige documenten toe die helpen bij je verzoek.

Je stuurt je verzoek om je registratie aan te laten passen naar je kredietaanbieder. De contactgegevens vind je bij de kredietgegevens die je bij ons hebt opgevraagd.

Stap 2 De reactie van je kredietaanbieder
Is je kredietaanbieder het eens met je verzoek, dan geeft die opdracht om je gegevens aan te passen. Zodra wij die opdracht binnen hebben, verwerken we die binnen 1 werkdag. Is je kredietaanbieder het niet met je eens? Dan kun je akkoord gaan met de uitleg of besluiten om je verzoek voor te leggen aan Klachteninstituut Kifid.

Stap 3 Je verzoek voorleggen aan Kifid
Je kunt een klacht over je kredietregistratie gratis online indienen op de website van Kifid.

De kosten

Het behandelen van je klacht bij Kifid is gratis.

Een andere partij biedt aan je registratie te verwijderen

Op internet zijn verschillende organisaties actief die aanbieden je kredietregistratie te verwijderen. We raden je aan voorzichtig te zijn met dergelijke aanbiedingen. Het kost je vaak veel geld en het leidt vaak niet tot een verwijdering van je registratie.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.