Ik wil geld lenen met BKR

U vraagt zich waarschijnlijk af of het mogelijk is om geld te lenen terwijl u een BKR registratie heeft. Als u een (nieuwe) lening wilt afsluiten is vooral uw algehele persoonlijke financiële situatie van belang. De meeste mensen (zo’n 8,5 miljoen) staan geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij BKR. Simpelweg omdat zij ooit een krediet of lening hebben afgesloten die vervolgens door de geldverstrekker in het Centraal Krediet Informatiesysteem wordt vastgelegd.

Het feit dat u bij Stichting BKR geregistreerd staat is op zich geen belemmering om een nieuwe lening af te kunnen sluiten. De geldverstrekker toetst, als u een lening aanvraagt, uw gegevens bij Stichting BKR. Heeft u geen betalingsachterstanden op eerder afgesloten leningen? Dan zal dit in uw voordeel werken. De geldverstrekker ziet dat u uw lening(en) netjes terugbetaalt. Geld lenen met Stichting BKR is in veel gevallen heel goed mogelijk.

Overigens beslist de geldverstrekker, en niet Stichting BKR, over uw lening-/kredietaanvraag. De toetsing bij Stichting BKR speelt een rol in de afweging om u die lening wel of niet te verstrekken. Maar ook bijvoorbeeld uw inkomen en/of dat van uw partner zijn van belang. Dit zijn zaken die niet bij Stichting BKR bekend zijn.

Wellicht ten overvloede, maar Stichting BKR is zelf geen geldverstrekker. U kunt dus wel geld lenen met een BKR registratie, maar u kunt geen geld lenen bij Stichting BKR.