Lening

U heeft uw droomhuis gevonden! Tijd om de financiële zaken op een rijtje te zetten. Voor een huis kunt u een lening afsluiten, dat noemen we een hypotheek. Deze lening voor uw huis is er in verschillende vormen, waarvan de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek momenteel het meest afgesloten worden. Weet u al welke vorm het beste bij u past? Laat u goed informeren.

Lening huis
Om een lening af te sluiten, gaat u in gesprek met een hypotheekverstrekker. Met uw verstrekker bespreekt u uw financiële situatie. Zorg ervoor dat u zelf voorafgaand aan het gesprek goed op de hoogte bent van uw situatie. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u gezamenlijk een goede inschatting maken van de mogelijkheden voor de lening voor uw huis.

Er wordt door de hypotheekverstrekker een aantal gegevens van u gevraagd, waaronder ook uw gegevensoverzicht van BKR. Deze gegevens kunt u zelf opvragen. Op dit overzicht vindt u uw leningen en kredieten. Ook worden eventuele achterstanden of bijzonderheden gemeld. De hypotheekverstrekker zal aan de hand van uw overzicht bepalen of u de lening kunt betalen. BKR heeft hier geen invloed op.

Registratie bij BKR
Een registratie bij BKR hoeft niet negatief te zijn. Een registratie vindt plaats als u de mogelijkheid hebt om geld te lenen of een krediet te gebruiken. Als u altijd netjes op tijd betaalt, is er niet aan de hand. Wanneer er een achterstand ontstaat, wordt dit vermeld bij uw registratie. Dan spreken we van een negatieve registratie. Lees hier meer over registraties.

De lening voor uw huis, hypotheek genoemd, wordt niet geregistreerd bij BKR. Er wordt dus ook geen positieve registratie gemeld bij BKR. Een hypotheek wordt alleen geregistreerd als er een achterstand ontstaat. Hier zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden. Wilt u weten welke leningen en kredieten worden geregistreerd bij BKR? Klik hier voor meer informatie.


De tekst op deze pagina is slechts van informatieve aard. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.