Annuïteitenhypotheek

Een hypotheek is een vorm van een lening. Een hypotheek wordt in de meeste gevallen afgesloten om een woning te kunnen betalen. U kunt kiezen uit verschillende hypotheekvormen, bijvoorbeeld de annuïteitenhypotheek.

U kiest voor een annuïteitenhypotheek
De annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij het maandelijkse bedrag gelijk blijft. Over de hele looptijd betaalt u hetzelfde bedrag aan hypotheek. Een hypotheek bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u in het begin vooral rente en aan het einde vooral aflossing. Maar het maandbedrag blijft altijd hetzelfde. Zo weet u van tevoren precies wat u kunt verwachten.

Hypotheek afsluiten
Voor het afsluiten van uw annuïteitenhypotheek toetst de hypotheekverstrekker u bij BKR. Aan de hand van onder andere deze toetsing wordt bepaald of u de hypotheek kunt betalen. De hypotheekverstrekker bekijkt of u voldoende middelen heeft om aan de financiële verplichting te voldoen.

Daarnaast bekijken zij of u kredieten en leningen heeft. Bent u netjes bij met uw betalingen? Dan heeft u een positieve registratie staan. Dit laat zien dat u een goede betaler bent. Is er weleens eens iets mis gegaan en heeft u een achterstandsmelding of bijzonderheidscode bij uw lening of krediet staan? Dan wordt er gesproken van een negatieve registratie. Dit kan invloed hebben op het bedrag dat u kunt lenen. Bespreek dit goed met uw hypotheekverstrekker. BKR heeft geen invloed op het wel of niet verkrijgen van een hypotheek.

Wees voorbereid op uw gesprek en vraag nu alvast uw gegevens op

Annuïteitenhypotheek en BKR
Geen enkele vorm van een hypotheek wordt bij BKR geregistreerd. Ook de annuïteitenhypotheek wordt niet geregistreerd bij BKR. Eventuele achterstanden of bijzonderheden worden wel geregistreerd.

Verandering hypotheekregels 2013
Sinds 2013 zijn de regels omtrent hypotheken veranderd. Voor 2013 waren er meer hypotheekvormen beschikbaar, zoals de spaarhypotheek en aflossingsvrije hypotheek. Sinds de invoer van de nieuwe regels zijn deze vormen niet meer af te sluiten.


De tekst op deze pagina is slechts van informatieve aard. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.