Huis kopen

Huis kopenU bent op zoek naar het huis van uw dromen? Of misschien heeft u dat zelfs al gevonden.
Dan komt al snel de volgende stap: u heeft een hypotheek nodig.

Check eerst bij BKR hoe u ervoor staat. Waarom dat handig is?

- u gaat goed voorbereid in gesprek
-
u bespaart onnodige kosten
- als goede betaler staat u sterker


BKR bewaart de kredietinformatie van ruim 8,5 miljoen Nederlanders. Heeft u een lening afgesloten, mag u roodstaan of heeft u een creditcard? Dan kijkt uw hypotheekadviseur of u deze geleende bedragen iedere maand terugbetaalt. Dit bepaalt voor een deel of u een huis kopen kan. Uw adviseur vindt deze gegevens terug in de database bij BKR.

Bereid uw hypotheekgesprek zelf goed voor
Een huis kopen betekent een hypotheek aanvragen. Bij het hypotheekgesprek is het belangrijk om te weten óf en hoe u in het kredietinformatiesysteem bij BKR staat. U kunt deze informatie alvast zélf bij BKR opvragen. Een positieve registratie (een gegevensoverzicht zónder betalingsachterstanden) werkt in uw voordeel. Dat schept het vertrouwen dat u een goede betaler bent.

Kostenbesparend
Door uw eigen gegevensoverzicht van BKR direct mee te nemen naar uw hypotheekadviseur bespaart u kosten. Een adviesgesprek voor een huis kopen bij uw hypotheekadviseur is niet gratis. Door de adviseur direct van alle belangrijke informatie te voorzien, kan hij efficiënter werken en voorkomt u onnodige kosten en teleurstellingen achteraf.

Goede betaler staat sterker
De meeste Nederlanders zijn uitstekende betalers. Ruim 90% van de mensen staat positief geregistreerd in het kredietinformatiesysteem bij BKR. Uw hypotheekadviseur wil graag weten of u een goede betaler bent. Een gegevensoverzicht van BKR helpt daarbij.

Uw gegevensoverzicht aanvragen
Voor een overzicht van uw gegevens betaalt u € 4,95 plus verzend- & identificatiekosten. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van uw keuze voor de bezorgmethode. Lees hier welke mogelijkheden er zijn en wat exact de kosten zijn.