Toetsaantallen in de lift

Of het nu het einde van de economische crisis is. De extreem lage rente. Het aantrekken van de woningmarkt, aangepaste wet- en regelgeving of een combinatie van factoren? Feit is dat de toetsaantallen bij BKR in de lift zitten.

Centraal Krediet Informatiesysteem
Het aantal toetsingen in het CKI overtreft tot nu toe de twee voorgaande jaren. In 2013 en 2014 werd de bekendste BKR Toets respectievelijk 9,7 en 9,2 miljoen keer uitgevoerd. Tot en met week 46 zijn er inmiddels 9,2 miljoen toetsingen gedaan. Als we dit doortrekken naar het einde van 2015 verwachten we op meer dan 10 miljoen raadplegingen van de CKI-informatie uit te komen.

BKR VIS
Een aantal van onze zakelijke klanten maakt gebruik van BKR VIS. Hét toetssysteem om schade bij het bedrijfsleven en de overheid door frauduleus handelen met ongeldige reis- en identiteitsdocumenten te voorkomen. Ook hier zijn de cijfers zeker interessant. In 2013 werd BKR VIS nog 8,6 miljoen keer geraadpleegd. In 2014 daalde dit naar 6,7 miljoen toetsingen. Na deze forse daling is dit jaar ook hier de opwaartse trend zichtbaar. Het aantal toetsingen lag tot en met week 46 op 6,4 miljoen. De verwachting is dat BKR VIS daarmee aan het einde van dit jaar uitkomt op ruim 7 miljoen toetsingen.

BKR Score
Risicomanagement speelt een belangrijke rol in de processen voor kredietacceptatie en -beheer. BKR Score helpt daarbij. In 2013 kregen onze klanten 2,8 miljoen Scores meegeleverd met hun toetsingen in CKI. Waarna het aantal in 2014 fors duikelde naar 1,9 miljoen BKR Scores. Voor 2015 is de verwachting dat het aantal BKR Scores nog net iets lager uitkomt. Tot en met week 46 zijn er 1,6 miljoen BKR Scores aangevraagd.

Naar het volgende artikel