Gratis Kredietinzage consument nu digitaal

Vanaf mei 2018 is de kredietinzage gratis voor consumenten op te vragen. Sinds kort zijn er verbeteringen aangebracht en is de gratis kredietinzage digitaal aan te vragen. Ook wordt inzage gegeven in een mogelijke registratie in de externe registers.

Deze registers ontsluit BKR in het kader van de wettelijke verplichting om witwassen, terrorisme en andere criminaliteit tegen te gaan. Via online identificatie met iDIN, heeft de consument binnen enkele minuten online inzicht in zijn gegevens. Deze aanpassingen zijn doorgevoerd op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

BKR bracht dit nieuws naar buiten via een persbericht waarin zij tevens een oproep aan de overheid deed voor het gebruik van BSN en DiGiD. Op dit moment staat de AP niet toe dat BKR van BSN en DiGiD gebruikmaakt. Dat zou de consumenteninzage pas echt veilig en efficiƫnt maken!

Het aantal inzagen door consumenten liet in de eerste dagen na invoering en publiciteit een forse piek te zien. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum Zakelijk (KCCZ) op telefoonnummer 088 1502600. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw accountmanager.


Naar het volgende artikel