Vernieuwde BKR Batch Score

Hoeveel is uw portefeuille waard? Hoeveel geld moet u achter de hand houden voor te verwachten verliezen en voor onverwachte verliezen?  Hoe ontwikkelt de infectiegraad van uw portefeuille zich over tijd? BKR Batch Score geeft u antwoord op deze en meer vragen.

BKR Batch Score is de vernieuwde versie van BKR Bestands Score. Waren er bij de Bestands Score nog veel handmatige handelingen nodig. Batch Score is volledig geautomatiseerd. Dat kost minder inspanning aan uw en onze kant. En u heeft de resultaten sneller ter beschikking.

Zo werkt het
Bij BKR Batch Score wordt een bestand met kredietnemers verrijkt met de CKI-toets en de BKR Score. Deze score laat zien hoe groot de kans is dat uw klant binnen 18 maanden een lopend betalingsprobleem heeft op een contract in het CKI. Deze Score leent zich uitermate voor het eenvoudig monitoren van het verleden, het heden en de toekomst van uw klanten op financieel gebied gebaseerd op een wel gebalanceerde selectie van informatie uit het CKI.

Voor wie is het interessant?
BKR Batch Score levert waardevolle Management Informatie. Bijvoorbeeld voor de waardebepaling van uw portefeuille, maar ook biedt het input voor Basel II Unexpected losses en Benchmarking. Ook kunt u op basis van deze inzichten uw producten (limieten & rente oftewel balans in risk/reward) beter inrichten. BKR Batch Score is ook handig bij Preventief Beheer en Bijzonder Beheer voor het classificeren en groeperen van klantsegmenten naar hun risicoprofiel.

Voor meer informatie over BKR Batch Score kunt u Stijn Albers, onze Score Consultant benaderen (s.albers@bkr.nl).

Naar de volgende pagina