Calamiteitbestendige infrastructuur

2e rekencentrum buiten Tiel 

In 1995, nog niet eens zo lang geleden, bedreigden forse overstromingen Tiel. Het kwam zelfs tot een evacuatie van de bevolking. BKR bleef gelukkig bereikbaar en toegankelijk, maar het had ook anders kunnen lopen.

Tot voor kort: twee databases in Tiel
Om gegevensverlies te voorkomen en altijd ‘up and running’ te zijn, werkt BKR met een volledige gespiegelde technische omgeving. Hoewel netjes opgeborgen in onze ‘bunker’ vormde de fysieke aanwezigheid van twee databases op een locatie toch een zeker risico. Vooral bij calamiteiten van grote omvang zoals een overstroming. Om ook dit risico te vermijden is de afgelopen tijd is hard gewerkt aan het opbouwen van een nieuw datacentrum buiten Tiel.

State-of-the-art
Hoewel er de laatste periode meer verstoringen zijn geweest dan in eerdere periodes heeft dit niets te maken met de verhuizing van het 2e rekencentrum. Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door. Zeker naar de toekomst toe zal het aantal verstoringen (wat BKR zelf in de hand heeft) afnemen en de dienstverlening nog stabieler worden. Alle apparatuur draait inmiddels en het schakelen tussen de twee rekencentra vindt volledig automatisch plaats.

Zowel de CKI- als VIS-data zijn vanaf nu dan ook nog veiliger dan ze al waren.

Naar het volgende artikel