Huurcheck Nederland start samenwerking met BKR

Identiteitscheck biedt meer zekerheid aan huurder en verhuurder

Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst levert BKR binnenkort ook een bijdrage aan het veilig en verantwoord verhuren van woningen. Alex Faraco, directeur van Huurcheck Nederland is blij met de samenwerking: “BKR is een bekende en vertrouwde partij in de markt. Je hoeft aan niemand uit te leggen wie BKR is en dat zaken als privacy goed geborgd zijn”.

Verantwoord verhuren
Huurcheck Nederland staat voor veilig en verantwoord verhuren en is ontwikkeld door en voor makelaars. Met als doel de realisatie van een verantwoorde verhuurbemiddeling heeft Huurcheck een portal ontwikkeld voor zowel de consument als de verhuurmakelaar. Deze portal geeft toegang tot diverse handige tools w.o. alle verhuurdocumenten, huurovereenkomsten, diverse checklists voor de consument en een kennisplatform.

Kwaliteitsbewaking
De portal biedt tevens mogelijkheden voor het doen van diverse checks door makelaars en voor het screenen van potentiële huurders. Huurcheck bewaakt de kwaliteit van verhuurtransacties conform het ‘vier ogen principe'. Makelaars onderscheiden zich zo door een optimale dienstverlening en (ver)huurders genieten van veilige verhuurtransacties zonder zorgen achteraf.

Advisering
Bij elke verhuurtransactie van de aangesloten makelaars biedt Huurcheck advies op het gebied van naleving van huurwetgeving, zorgplicht en verhuurveiligheid. Voor maximale transparantie wordt van elke verhuurtransactie een rapportage gegenereerd t.b.v. de opdrachtgever die inzicht verschaft in de wijze waarop de verhuurtransactie tot stand is gekomen.

Bijdrage aan screeningsproces
BKR gaat met de diensten BKR Online ID-Controle, BKR VIS, BKR Insolventie Toets, BKR PEP Toets en BKR Sanctie Toets een bijdrage leveren aan het screeningsproces dat de erkende verhuurmakelaars via het Huurcheck platform uitvoeren. Er wordt geen CKI informatie geleverd aan Huurcheck en de op het platform aangesloten makelaars.

Geregistreerd bij de Autoriteit Persoonsgegevens
Alvorens Huurcheck nieuwe verhuurmakelaars toelaat op haar website vind er een uitgebreide screening en selectie plaats om te voorkomen dat de vertrouwelijke informatie die via Huurcheck kan worden ontsloten in onbevoegde handen komt. Huurcheck heeft de verwerking van persoonsgegevens aangemeld en geregistreerd bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Binnenkort live
Binnenkort lanceert Huurcheck haar nieuwe website en zullen de genoemde informatiebronnen beschikbaar komen. Geïnteresseerd? Kijk dan eens op: www.huurchecknederland.nl. Nog een leuk detail: Huurcheck Nederland is genomineerd voor de Innovatie award 2016 in het kader van de MKB Innovatie top 100!

 

Naar het volgende artikel