Download de DutchID app

Hoe controleer je simpel een identiteitsbewijs?
Op steeds meer plaatsen in Nederland worden paspoorten of identiteitskaarten gebruikt om iemands identiteit vast te stellen, bijvoorbeeld in hotels, bij autoverhuurbedrijven, banken en zorginstellingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lanceerde 12 juni de applicatie DutchID. Hiermee krijgt u handige tips om de echtheidskenmerken van de nieuwe identiteitsbewijzen te controleren.

Voor tablet en smartphone
Wilt u ook weten waar u bij het controleren van identiteitsbewijzen op kunt letten? U kunt de app gratis downloaden bij Apple ITunes en Google Playstore. Eenmaal geïnstalleerd dan kunt u op uw tablet of smartphone bijvoorbeeld het reliëf voelen en vergelijken met het echte reliëf dat op het echte identiteitsbewijs zit. Ook laat de app, door het kantelen van uw device, diverse andere controlemogelijkheden van het identiteitsbewijs ervaren.

BKR en fraudepreventie
Ook BKR werkt aan haar fraudepropositie. Veel zakelijke klanten maken al gebruik van VIS om identiteitsdocumenten op geldigheid te toetsen. Dit najaar informeren we onze klanten graag over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fraudepreventie. Momenteel zijn we ook bezig met de organisatie van een bijeenkomst over dit thema. De uitnodigingen en het programma versturen we rond september. 

Naar volgende artikel