Stichting BKR sluit zich aan bij Wijzer in geldzaken

Stichting BKR heeft zich recent aangesloten bij Wijzer in geldzaken. De missie van Wijzer in geldzaken sluit naadloos aan op de missie van Stichting BKR. We willen allebei het financieel welzijn in Nederland bevorderen.

Wijzer in geldzaken
Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen. Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor het belang van financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Gastlessen
Stichting BKR neemt gelijk een actieve rol tijdens de Week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Tijdens deze week geven BKR-medewerkers gastlessen aan kinderen op de basisschool. Door kinderen op jonge leeftijd te leren omgaan met geld, leggen zij een basis om op volwassen leeftijd goede beslissingen te nemen over hun geldzaken. Zo bevordert BKR het financieel welzijn van alle Nederlanders. De Week van het geld vindt plaats van 23 tot en met 27 maart en wordt dit jaar voor de 10de keer georganiseerd.